Mask

Onze zorg bij

Verslaving

9.3

Onze zorg wordt op Zorgkaart Nederland beoordeeld met een 9.3

Een verslavingsprobleem raakt je in heel jou zijn. Het heeft invloed op wat je denkt, voelt en hoe je de wereld bekijkt.
Verslaving kent veel vormen. Vaak met grote gevolgen. Voor jezelf en voor de mensen om je heen.

Karin 1

Zorg Intens pakt je hulpvraag direct op!

Karin

Ambulant hulpverlener

Problemen lossen we samen op!

Iris

Ambulant hulpverlener

Verslaving? Dit is wat we voor je kunnen betekenen

Erkennen

We kunnen je helpen in het erkennen van je verslavingsprobleem. Als je een verslavingsprobleem hebt, ervaar je vaak gevoelens van schuld en schaamte. Dit zijn ingewikkelde emoties, die je angstig, somber en eenzaam kunnen maken.
Wij gaan deze gevoelens met jou bekijken en uitspreken. Je krijgt op deze manier meer inzicht in jezelf. Onze medewerkers zullen op moeilijke momenten bij je zijn.

Klik

Zorg Intens gelooft dat je er pas voor iemand kan zijn, als je mét iemand bent. Het is onze manier van werken, waarin echt contact en vertrouwen, voor ons heel belangrijk is. Onze medewerkers oordelen niet. Onze medewerkers zijn dichtbij, aanspreekbaar en betrouwbaar.
Wij besteden veel tijd en aandacht aan contact, van mens tot mens, op een manier die bij jou past. Dit is voor ons de basis om een goede samenwerking met jou op te bouwen. Het eerste contact moet veilig en vertrouwd voelen. We vinden het belangrijk dat er een wederzijdse klik is tussen jou en onze medewerker.

Kracht

Wij doen niet alleen beroep op de deskundigheid en persoonlijkheid van onze medewerkers, we doen ook beroep op hun innerlijke drijfveren, energie en passie. Samen willen wij ook graag op zoek naar die van jou. Wij werken vanuit bekrachtiging. We gaan met jou kijken naar wat goed gaat en zullen dit ook benadrukken en bevestigen. We doen dit op deze manier omdat we je graag willen laten voelen (en ervaren) hoeveel invloed je zelf kan hebben op je leven. Wij zijn het steuntje in de rug, die je misschien wel nodig bent.

Meedenken

Wij denken in mogelijkheden en staan open voor jou ideeën. We bekijken altijd per persoon en per situatie wat er nodig is. Wij moeten ons houden aan wetten en regels, maar gaan graag samen op zoek naar wat voor jou het meest helpend is. Wij kijken daarom ook naar wat eerder al is geprobeerd en misschien niet zo goed heeft gewerkt. We willen met jou kijken, hoe we het zorgtraject nu wel kunnen laten slagen.

Kies voor zorg die je raakt

Zorg Intens is actief in Friesland, Groningen en Drenthe. Benieuwd of Zorg Intens in jouw gemeente werkzaam is?

Shape

Goed om te weten

We hebben een aantal zaken voor je op een rijtje gezet. Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Wat zijn de kosten?
Afhankelijk van je persoonlijke situatie en zorgvraag valt de zorg die je ontvangt onder de Wet maatschappelijke ondersteuning, de Zorgverzekeringswet, de Wet langdurige zorg of onder een aparte financiering. Dat bepaalt of je een eigen bijdrage betaalt of niet.

Veel zorgdiensten die Zorg Intens biedt, worden betaald vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de Zorgverzekeringswet of de Wet Langdurige Zorg. Aanvullende diensten leveren wij niet.

Wet langdurige zorg (Wlz)
Iedere inwoner van Nederland betaalt via de inkomstenbelasting mee aan de Wet langdurige zorg. Iedere Nederlander kan ook gebruikmaken van de Wlz, als hij zorg nodig heeft die vanuit deze wet geregeld wordt.

Niet alle kosten worden betaald. Naast het collectieve deel, betaalt iedere gebruiker een eigen bijdrage. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk. Als je zorg krijgt van Zorg Intens stuurt het Centraal Administratie Kantoor (CAK) je de rekening of brengt het Zorgkantoor de eigen bijdrage bij je in rekening.

Voor vragen over de eigen bijdrage kun je terecht bij:
Centraal Administratie Kantoor
Telefoonnummer: 0800 – 1925
www.cak-bz.nl

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)
Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo en mogen voor de ondersteuning die zij bieden een eigen bijdrage vragen. Je gemeente bepaalt het uurtarief en de kosten. Jou gemeente kan ook bepalen om geen eigen bijdrage te vragen, of een lagere bijdrage.

Het CAK int de eigen bijdrage voor een maatwerkvoorziening in je gemeente.

Zodra je je hebt aangemeld bij je gemeente, volgt er een keukentafelgesprek met een WMO-consulent. In dit gesprek wordt samen met jou besproken en bepaald welke zorg je nodig hebt. We zijn er ook graag bij tijdens het keukentafelgesprek. Wij kunnen je ondersteunen tijdens dit gesprek en zo samen kijken welke zorg je nodig hebt en welke indicatie hiervoor nodig is.

Inzake de financiering vanuit de WMO heeft Zorg Intens overeenkomsten met verschillende centrumgemeenten (aangeven op de kaart!).

Zorgverzekeringswet (Zvw)
Vanaf 1 januari 2015 zijn persoonlijke verzorging en verpleging die iemand thuis ontvangt onderdeel van het basispakket van uw zorgverzekering. Denk hierbij aan een verpleegkundige die u komt wassen. Deze verandering is per 1 januari 2015 geregeld in de Zorgverkeringswet (Zvw). Je hoeft hier geen eigen bijdrage meer voor te betalen. Ook gaat deze zorg niet ten koste van je eigen risico.

Persoonsgebonden Budget (PGB)
Het Persoonsgebonden Budget (PGB) is een geldbedrag waarmee je zelf zorg en begeleiding kunt inkopen. Je kunt een particuliere hulpverlener inhuren, maar je kunt ook zorg inkopen bij een zorgorganisatie zoals Zorg Intens. Met een PGB heb je zélf de touwtjes in handen!

Om in aanmerking te komen voor een PGB, heb je een indicatie nodig. Geef bij de aanvraag van de indicatie aan dat je gebruik wilt maken van een PGB. Wanneer je een positieve indicatie krijgt en je langer dan drie maanden zorg nodig hebt, kom je in aanmerking voor een PGB. Zorg Intens kan je helpen bij de aanvraag van een PGB.

Mocht je nog vragen hebben over de kosten, neem dan gerust contact met ons op.

Wanneer je een hulpvraag hebt, kan je je aanmelden bij je gemeente. Je kunt hierbij aangeven ambulante begeleiding te willen bij Zorg Intens. De gemeente meldt je dan aan bij onze organisatie. Één van onze intakers zal je bellen om een intakeafspraak te maken. Tijdens dit gesprek gaan jullie samen een intakeformulier invullen en je hulpvraag bespreken. Onze intaker zoekt een geschikte ambulant hulpverlener voor je en hij of zij belt je vervolgens om een kennismakingsafspraak in te plannen.

Samen werken we aan een onbezorgde toekomst.

Heb je nog vragen over onze zorg? Bel ons gerust.

of stuur een e-mail naar welkom@zorgintens.nl

Snel de zorg die past bij jouw situatie

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan

Kies voor zorg die je raakt