Mask

Onze zorg voor

Nieuwkomers en statushouders

9.3

Onze zorg wordt op Zorgkaart Nederland beoordeeld met een 9.3

Veel vluchtelingen hebben een zware reis achter de rug, ze hebben veel moeten achterlaten en hebben vaak trauma's opgelopen. Veelal zorgt dit voor psychische problemen die het moeilijker maken om te aarden in de nieuwe omgeving.

Een vast contactpersoon is belangrijk bij Zorg Intens

Karima

Teamleider nieuwkomers en statushouders

Karin 1

Zorg Intens pakt je hulpvraag direct op!

Karin

Ambulant hulpverlener

Wat doen wij?

Wij bieden gespecialiseerde ondersteuning. Onze begeleiding bestaat uit het ondersteunen, motiveren en stimuleren van deze nieuwkomers, met zelfredzaamheid als doel. Daarnaast bieden wij opvoedondersteuning aan jonge moeders en gezinnen. Van huis uit hebben nieuwkomers veelal een Wij-cultuur achtergrond en moeten in Nederland ineens omschakelen naar de heersende Ik-cultuur. Dit geeft de nodige aanpassingen en die hebben veel tijd nodig. Samen werken we aan een stevige basis voor een fijne toekomst.

Vast contactpersoon

Wij bieden alle ondersteuning die nodig is om balans te vinden. Onze benadering is hartelijk en persoonlijk. Daarom krijgt iedere cliënt een vast contactpersoon. Dit is altijd iemand met kennis en ervaring, een luisterend oor en nog veel belangrijker: een groot hart.

Vertrouwensband

Onze hulpverlener investeert volop in de relatie met de cliënt. Dit doet hij of zij door goed te luisteren en door de grenzen van de cliënt te respecteren. Zo krijgt iedereen de toewijding die hij of zij verdient, zonder dat onze zorg voelt als zorg.

Hier helpen we mee

Opvoedondersteuning

Opvoeden gaat lang niet altijd vanzelf. Ouders met een migratieachtergrond vinden het veelal lastig om de juiste balans te vinden in het laten opgroeien van hun kinderen tussen twee verschillende culturen. Door opvoedingsstijlen die verschillen met wat we in Nederland gewend zijn, kunnen er thuis problemen ontstaan die je zelf niet opgelost krijgt.
We willen graag dat je weer meer grip krijgt op je gezinssituatie. Daarom kijken we naar de gewoonten binnen je gezin. Zijn er basisafspraken nodig? Hoe gaat het stellen van grenzen? En hoe zit het met de verwachtingen die je van elkaar hebt?


Meer over opvoedondersteuning

Hulp bij regelwerk

Als iemand na een lang traject eindelijk de gewenste verblijfsstatus krijgt, volgt er veel regelwerk. Bijvoorbeeld het invullen van formulieren en het doen van aanvragen bij de overheid. Ook dit traject begeleiden wij, waarbij we de statushouder handvatten geven om dit soort regelwerk in de toekomst zelf te kunnen doen. Zo werken we structureel aan zelfvertrouwen.

Toekomst perspectief

De begeleider van Zorg Intens biedt je ondersteuning in deze intense periode. Samen bouwen we aan een beter toekomstperspectief, door te helpen met de integratie in de Nederlandse samenleving. Soms met grote dingen zoals een school uitzoeken, andere keren met kleinere dingen zoals het vinden van een huisarts. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het opbouwen van een netwerk.

Dymytry helpt ouders met opvoedondersteuning

Ontwikkeling

Shape

We gaan voor een optimale ontwikkeling van de kinderen in het gezin

Dymytry

Ambulant hulpverlener

Kies voor zorg die je raakt

Zorg Intens is actief in de drie noordelijke provincies. Benieuwd of Zorg Intens in jouw gemeente werkzaam is?

Shape
Shape

Onze zorg en ondersteuning in de drie noordelijke provincies.

Er staat een deskundig team voor je klaar!

Kies voor zorg die je raakt