Mask

Onze zorg voor

Jeugd en gezin

9.3

Onze zorg wordt op Zorgkaart Nederland beoordeeld met een 9.3

Iedere ouder handelt met de beste bedoelingen, maar soms pakt de realiteit anders uit. Als opvoeden te lastig wordt, kunnen ouders rekenen op de ondersteuning van Zorg Intens. Zorg Intens begeleidt gezinnen met kinderen van alle leeftijden en in allemaal verschillende omstandigheden. Van kleine problemen tot grote issues: samen pakken we ze aan.

Website Zorg Intens HR-15

Altijd een vaste contactpersoon waar je terecht kunt, dat vinden we belangrijk bij Zorg Intens

Esmee

Ambulant hulpverlener

Jessie is ambulant begeleider voor opvoedondersteuning

Zorg Intens gaat voor kwaliteit!

Jessie

Ambulant hulpverlener

Wat doen wij?

Niemand kiest voor problemen, maar samen kunnen we kiezen welke oplossingen passend zijn. Wij helpen met praktische tips in de opvoeding en helpen gezinnen om op een positieve manier naar de toekomst te kijken. Bijvoorbeeld door te achterhalen waarom gezinsleden niet meer tot hun recht komen, zoals relatieproblemen, gedragsproblemen en opvoedingsproblemen. Onze aanpak is altijd gericht op wat echt belangrijk is, van intensieve begeleiding tot praktische tips of het soepel laten verlopen van een bezoekregeling.

Vast contactpersoon

Wij bieden alle ondersteuning die nodig is om de balans weer terug te vinden. Onze benadering is hartelijk en persoonlijk. Daarom krijgen gezinnen een vast contactpersoon. Iemand die zowel de ouders als hun kinderen leert kennen en telkens weer terugkomt. Dit is altijd iemand met kennis en ervaring, een luisterend oor en nog veel belangrijker: een groot hart.

Vertrouwensband

Onze begeleider investeert volop in de relatie met het gezin. Dit doet hij of zij door goed te luisteren en door de grenzen van gezinsleden te respecteren. Zo krijgt iedereen de toewijding die hij of zij verdient, zonder dat onze zorg voelt als zorg.

Hier helpen we mee

Opvoedondersteuning

Opvoeden gaat lang niet altijd vanzelf. Een boos of moeilijk luisterend kind, problemen na een scheiding, puberteit of een druk en hectisch leven zonder structuur. Soms ontstaan er thuis problemen die je zelf niet opgelost krijgt. We willen graag dat je weer meer grip krijgt op je gezinssituatie. Daarom kijken we naar de gewoonten binnen je gezin. Zijn er basisafspraken nodig? Hoe gaat het stellen van grenzen? En hoe zit het met de verwachtingen die je van elkaar hebt?


Meer over opvoedondersteuning

Begeleiding bezoekregelingen

Bij een omgangsregeling heeft één van de ouders gezag. Bij een zorgregeling hebben beide ouders gezag.
Bij co-ouderschap is er een zorgregeling waarin jullie als ouders de zorg- en omgang met je kind gelijk verdeelt en vastgelegd hebben in bijvoorbeeld een ouderschapsplan. De rechtbank kan ook een zorgregeling hebben opgelegd. Wij bieden begeleiding bij wettelijk vastgestelde zorg en omgangsregelingen. Onze hulpverleners zijn aanwezig als observator en coach. We delen met jou als ouder de verslaglegging.


Meer over begeleide omgang

Begeleiding jeugdige

Ook wanneer de jeugdige zelf begeleidingsvragen heeft kunnen wij in de thuissituatie komen. De vragen van jeugdigen zijn vaak in eerste instantie praktisch. Later komen vaak ook vragen rondom toekomstperspectief, sociale vaardigheden, gevoelens en gedachten naar boven. Jeugdigen hebben vaak een eigen kijk op hun leven en omstandigheden en geven hier op hun eigen manier uitdrukking aan. Er wordt door ons, zoveel als mogelijk, bij deze belevingswereld aangesloten. We houden rekening met het verhaal achter de jeugdige en hebben daarbij aandacht voor het verleden en heden. Samen bouwen we aan een onbezorgde toekomst.

Hulp in het gedwongen kader

Wanneer een kinderbeschermingsmaatregel opgelegd is door de rechter, krijg je veelal te maken met hulp in het gedwongen kader. Vaak is er dan een gezinsvoogd betrokken bij jullie gezin. Jullie worden aangemeld bij ons door een gecertificeerde instelling. Wij bieden dan begeleiding in opdracht van een gezinsvoogd. Zorg Intens voert uit, maar maakt geen beslissingen. Zorg Intens moet de gecertificeerde instelling op de hoogte houden van het zorgtraject. We maken hierover voorafgaand aan de start duidelijke afspraken over met jou als ouder.

Dymytry helpt ouders met opvoedondersteuning

Ontwikkeling

Shape

We gaan voor een optimale ontwikkeling van de kinderen in het gezin

Dymytry

Ambulant hulpverlener

Kies voor zorg die je raakt

Zorg Intens is actief in de drie noordelijke provincies. Benieuwd of Zorg Intens in jouw gemeente werkzaam is?

Shape
Shape

Onze zorg en ondersteuning in de drie noordelijke provincies

Er staat een deskundig team voor je klaar!

Kies voor zorg die je raakt