Nieuwkomers en statushouders

Zorg Intens levert een breed pakket aan zorg, hulp en persoonlijke begeleiding.

Gemeenten

Zorg Intens is actief in diverse plaatsen in het noorden van Nederland

Hulp?

Wilt u direct hulp
van Zorg Intens?

Over ons

Bij Zorg Intens werken verschillende professionals

Zorg Intens en Nieuwkomers en Statushouders

In 2018 is Zorg Intens gestart met het bieden van begeleiding en ondersteuning in de thuissituatie aan nieuwkomers en statushouders.

De laatste jaren is er een grote toename van vluchtelingen. We kennen allemaal de verschrikkelijke beelden van overvolle boten met gezinnen die aankomen op het vaste land van Europa. Door de erbarmelijke omstandigheden in het land van herkomst, vluchten mensen massaal naar Europa, zo ook naar Nederland. Ze maken deze reis met gevaar voor eigen leven, voor vrijheid en veiligheid. Zodra vluchtelingen aankomen in Nederland worden zij in een asielzoekerscentrum ondergebracht.

Als de vluchteling na het verblijf in het asielzoekerscentrum een (voorlopige) verblijfsstatus heeft gekregen begint het echte leven in Nederland. Er moet van alles geregeld, aangevraagd en aangeschaft worden. Al het onbekende, maakt dat het voor de vluchteling vaak een te grote stap is om allerlei zaken zelfstandig te regelen. Door de verschrikkelijke gebeurtenissen in het thuisland, de soms moeilijke reis en het achterlaten van familie, maakt dat veel vluchtelingen ook te maken hebben met psychische problemen.

Wanneer er sprake is van problemen op meerdere leefgebieden, is er gespecialiseerde zorg nodig. Zorg Intens is één van de zorgaanbieders die deze zorg kan bieden. Onze zorg bestaat uit het ondersteunen, motiveren en stimuleren van de statushouders, met zelfredzaamheid als uitgangspunt.

Secured By miniOrange